qui som què fem on som notícies i activitats

memòria cooperació sensibilització publicacions audiovisuals  


QUÈ FEM

Per IGMAN-Acció Solidària, el dret dels pobles a l'autodeterminació, i, per tant, a la llibertat col·lectiva, és un dret i un símbol de justícia i respecte entre pobles i entre persones.

Per això a IGMAN-Acció Solidària treballem seguint el principi de solidaritat bidireccional: coneixent, reconeixent i promocionant la identitat dels territoris on treballem, i fent-los coneixedors de la nostra realitat. Pensem, tossuts, que el coneixement mutu és la base del respecte i la llibertat.

Treballem en la cooperació al desenvolupament, amb l'aprenentatge de les causes que fan necessària la nostra actuació; atorguem una rellevància especial a la necessitat de denunciar les injustícies, i de difondre-les al nostre país, perquè estem convençuts que la transformació social, política i econòmica, només s'aconseguirà si tots coneixem i denunciem les injustícies geogràficament llunyanes, però ideològicament properes.

Les principals àrees on incidim són:

  • Acció humanitària; camp on destaca el treball realitzat amb refugiats en les guerres de Bòsnia, Kosovo, Ruanda i l'Afganistan; així com en desastres poc naturals, per exemple, els terratrèmols del Perú, el Marroc o el Pakistan.

  • Cooperació al desenvolupament, principalment en el sector sanitari, educatiu i de serveis bàsics.

  • Sensibilització (EPD: Educació Pel Desenvolupament); projecció a la societat catalana dels escenaris, propostes i projectes on IGMAN-Acció Solidària treballa.

  • Projecte editorial ONGC; revista de pensament polític, solidaritat, cooperació i relacions internacionals on es mostra, també, el treball de les diferents ONG i entitats catalanes i d'arreu del món que treballen d'acord amb els principis que inspiren la feina d'IGMAN-Acció Solidària.

Destaquem:


Revista ONGC 42
Estiu 2010
 
 
Botó per tornar al principi de la pàgina

 
SREBRENICA, de l'oblit a la memòria

Campanya de sensibilització per a l'enfortiment dels vincles entre el poble català i el poble bosnià.
Exposició, xerrada-col·loqui, presentació del llibre Srebrenica i passi de documental.

Per a més informació contacteu amb igman@igman.cat o al telèfon 93 533 42 38.

 
 

IGMAN, Acció Solidària
Carrer Fonollar, 14 - 08003 Barcelona;
Tel.: 93 533 42 38 - NIF: G-62117494
e-mail:igman@igman.cat
powered by bit-x0